Четвер, 25.04.2024, 15:12
Вітаю Вас Гость | RSS

Елітні кролі






Статистика


Форма входа

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 2 з 2
  • «
  • 1
  • 2
Форум » Test category » Test forum » Поради початківцям (Обговорення будь-яких питань)
Поради початківцям
SevkaДата: Понеділок, 14.11.2011, 16:05 | Повідомлення # 21
Рядовой
Група: Користувачі
Повідомлень: 5
Репутація: 0
Статус: Offline
Скажіть будь ласка, в який спосіб можуть отримувати воду кролі зимою якщо вони знаходяться на дворі, в нас же в зимку буває і -30, будь які поїлки замерзнуть, а вода в посуді навіть підігріта вкриється льодом за годину... який вихід в цьому випадку можна знайти.
І ще одне чи можна в зимку давати кроликам коренеплоди за тих самих умов, вони також можуть замерзати, якщо кролики зразу їх не зїдять.
Дякую.
 
AlexДата: Понеділок, 14.11.2011, 22:10 | Повідомлення # 22
Полковник
Група: Адміністратори
Повідомлень: 21
Репутація: 10
Статус: Offline
1. Дійсно, взимку при утриманні кролів на вулиці виникає проблема з водою. Тільки поїлки із підігрівом є виходом, щоб вода не замерзала. Особисто я їх не використовую. У мене звичайні поїлки, але конусної форми. Із них легше вийняти лід. Я двічі на день (вранці і ввечері) наливаю теплу воду. Заверзати вона починає через 2-3 години. Звісно це не вихід із ситуації, але тварина все ж таки встигає отримати необхідну їй кількість води.
Деякі кролеводи дають кролям сніг, чого категорично не можна робити, тварина й так багато витрачає енергії на обігрів.
2. Стосовно коренеплодів. Їх потрібно згодовувати в середині дня (коли найтепліше). Їх кількість повинна бути такою, щоб тварина встигла їх з`їсти до того, як вони почнуть замерзати.
Взагалі кролі морозів не бояться, за умови відсутності протягів. Тому утримувати їх на вулиці краще, ніж в примищенні, де з часом накопичуються шкідливі речовини в повітрі.
 
SevkaДата: Вівторок, 15.11.2011, 00:08 | Повідомлення # 23
Рядовой
Група: Користувачі
Повідомлень: 5
Репутація: 0
Статус: Offline
Дякую за відповідь!

Колись в мене були кролі але звичайні заячого окрасу і дійсно коли вони були на дворі я з двох чи то трьох кроляток за рік мав десь до 40 кроликів, мені то дуже сподобалося, не робив їм ніяких щепленнь і практично всі жили до того поки я їх не переніс в приміщення з іншими тваринами, тоді почав масово гинути молодняк одиниці залишалися хоч і щеплені були від чогось вет лікар робив.
десь за рік я їх зовсім звів бо дуже мало виживало...

А пару днівтому випадково наткнувся на ваш сайт і мене дуже зацікавили ваші кролики аж загорівся бажанням знов спробувати їх розводити.
Доречі в вас бачу на сайті є три породи кроликів описано і є їх фотографії. Ви продаєте всіх трьох порід кролят, чи лише Бельгійський (гігант) - якщо так то які ціни на інші кролята.
А ще у вас написано що ви надаєте всю необхідну інформацію тим хто у вас купує кролів. у вас є література якась, чи ви в електронному вигляді це надаєте.
бо мені потрібно все розпочинати з нуля стрі клітки негодяться для подальшої експлуатації.
і тимбільше на великих кролів напевно потрібно і більші клітки а як їх правильно робити я не знаю - ви з такою інформацією допомагаєте?
 
AlexДата: Вівторок, 15.11.2011, 22:13 | Повідомлення # 24
Полковник
Група: Адміністратори
Повідомлень: 21
Репутація: 10
Статус: Offline
Вітаю, Сергій. Справді своїм клієнтам я надаю всю необхідну інформацію. Це можна зробити в електронному вигляді, в телефонному режимі або можна приїхати особисто до мене. Робим так, як зручно клієнту.

Тепер стосовно кліток. Конструкцію кліток кожен господар вибирає для себе, виходячи з того, щоб йому було зручно і з наявності будматеріалів. Як побудована ферма у мене, Ви могли бачити на фотографіях. Більшість моїх кліток мають наступні розміри: довжина 85 см, ширина (відстань від передньої стінки до задньої) 90 см, висота передньої стінки 65 см, висота задньої стінки 55 см. Деякі клітки мають вбудовані маточні відділення для лактуючих самок з малечею. Тоді їх довжина складає 100 - 120 см + 50 см маточне відділення, ширина не змінюється. Маточник також може бути з'ємним, тобто при необхідності його можна поставити у звичайну клітку.
Підлога у клітках реєчна, ширина реєк 6-8 см, між рейками щілини шириною 1,3 - 1,6 см.Щілини потрібні для того, щоб продукти життєдіяльності тварин, по максимуму, випадали з клітки. Тобто підлога клітки повинна залишатись чистою і сухою. Отже при будівництві кліток потрібно враховувати слідуючі фактори:Вам самому повинно бути зручно обслуговувати клітку, а тварина в клітці повинна відчувати себе комфортно. Клітка має бути чистою і сухою, і не повинно бути протягів.
Щодо утримання самих кролів. Крім 2-х необхідних щеплень, кроликам обов'язково проводять профілактику від різних захворювань, дегельментизацію, а також обов'язково роблять дезінфекцію клііток. Дотримуючись цих правил можна отримувати повноцінне здорове поголі'я. Звісно усю необхідну інформацію відносно профілактики та дезінфекції я також надаю.
Ціна кроликів бельгійського велетня 250 грн самець 1,5-місячний, 300 грн самка 1,5-місячна. Ціна НЗЧ та віденського блакитного 200 грн 1,5-місячне кроленя.
Якщо у Вас є якісь конкрентні питання - запитуйте. Завжди буду радий допомогти.
 
SevkaДата: Вівторок, 15.11.2011, 22:54 | Повідомлення # 25
Рядовой
Група: Користувачі
Повідомлень: 5
Репутація: 0
Статус: Offline
Дякую за детальну відповідь!

а в яку пору року найкраще заводити кроликів?
І ще говорять люди що мокрої трави (тобто з росою чи після дощу) не можна давати кроликам. але не завжди виходить запастися травою завчасно, а бувають дощі...

Додано (15.11.2011, 22:54)
---------------------------------------------
P.S. А на скільки кролів така клітка розрахована?
актуальніше запитання буде так звучати - яка площа потрібна для одного дорослого кроля "велетня" і яка для інших порід з середньою вагою 5 кг?
і яка клітка для самця має бути і при спаровуванні кроля до кролиці пускають чи навпвки.

Наперед вдячний!

 
AlexДата: Середа, 16.11.2011, 01:43 | Повідомлення # 26
Полковник
Група: Адміністратори
Повідомлень: 21
Репутація: 10
Статус: Offline
кроликів можна заводити в любу пору року,проте, взимку немає проблеми із міксоматозом ( хвороба що передається комарами),тому можна сказати,що взимкубезпечніше.
Мокру траву справді не можна давати,особливо з росою. Якщо ідуть дощі,то краще дати сіно.
При спаровуванні завжди пускають самку до самця,а не навпаки.
Розмір клітки для дорослого велетня приблизно 1 метр квадратний. Для менших порід близько 0.6 метра квадратного.
 
SevkaДата: Понеділок, 28.11.2011, 00:27 | Повідомлення # 27
Рядовой
Група: Користувачі
Повідомлень: 5
Репутація: 0
Статус: Offline
Дякую за відповідь.
Цього року я ще утримаюся, бо немає місця, а на наступний рік буде місце і за літо змайструю декілька кліток і придбаю у вас кроликів, бо мені вони сподобалися, особливо на відео.
А якщо маточник утеплити - наприклад зробити подвійні стінки з 25 дошки і в середені вставити пінопласт, чи скловолокно 5 см (чи навіть звичайну вату, чи гусячий пух- напевно навіть краще вони дійнсно екологічно чисті) і при цьому зберегти поттрібні внутрішні розміри, а на на вході повісити якусь тканинну шторку. враховуючи температуру що кроленята виділяють і теплі стінки то в середині навіть при -20 має бути + сова температура. За таких умов можливе розмноження кроликів в зимову пору року і чи взагалі так можна робити. і в такому маточнику літом не повинно бути жарко бо він буде тримати температуру яку набрав в ночі (це властивість пінопласту тримати і невипускати з середини внутрішню температуру і зовнішню не впускати в середину думаю інші перечислені можливі утеплювачі повинні робити щось схоже).
І скажіть будьласка які мають бути внутрішні розміри маточника (Ш;Д;В) і який діаметер вхідного отвору для велетня і для звичайних кроликів (який краще: круглий чи квадратний).

і скажіть який розмір клітки для молодняка потрібно (десь на 10 особин)
Яка частина передньої стінки повинна бути із сітки відносно клітки, щоб було достатньо для кроликів світла і який розмір ячєйок щоб туди не залізли небеспечні шкідники? на яку висоту потрібно піднімати клітку від землі (50 см буде достатньо)?
Ви говорили що на дворі краще тримати кроликів, тільки з протягами боротися, за моїх умов це важко, бо немає ніякого прикриття нічим з боків а вітри якраз з колгоспних полів і в зимку бувають до 20 м\с. хіба оббивати клійонкою аж до землі на зиму крім сітки (для поступання свіжого повітря) і ставити задом до основних вітрів. в такому випадку піддуву з низу (реєчної підлоги) і щілин в стінках не буде, відповідно не повинно бути протягу.

Вибачте що я вас так нагружаю запитаннями.
Знаючи цю всю інформацію я би міг робити креслення кліток у вільний час і помало збирати потрібні матеріали.

Додано (28.11.2011, 00:27)
---------------------------------------------
???

 
AlexДата: Вівторок, 29.11.2011, 14:58 | Повідомлення # 28
Полковник
Група: Адміністратори
Повідомлень: 21
Репутація: 10
Статус: Offline
Вітаю Сергій. Відносно утеплення маточника,то ніяких утеплювачів я вам не раджу використовувати.Це абсолютно зайве,крім того ви не зможете випалити клітку у разі необхідності. Та і в самому утеплювачі можуть заводитись різні шкідники. Достатньо забезпечити відсутність протягів,морозу кролі не бояться.
Маточник у мене довжиною-90см.шириною-45см. висота така ж як і в клітці. Отвір квадратний 25 на 25см. Можно робити і круглий- це не суттєво.
Кролів краще утримувати по одному, а не групами,так краще ростуть.
50см. від землі достотньо. Розмір вічок сітки у мене 25на 25мм. Перед може бути із сітки на 80%.
А взимку справді можна завісити клітки від вітру. Тільки не клійонкою-вона не дише, а скажімо гідробар'єром (використовується у будівництві).
 
SevkaДата: Вівторок, 29.11.2011, 22:32 | Повідомлення # 29
Рядовой
Група: Користувачі
Повідомлень: 5
Репутація: 0
Статус: Offline
Дякую за цікаву відповідь, з ваших слів я розумію, що можна кроликів розмножувати зимою на дворі основне забезпечити відсутність протягу в клітці...

Ще одне запитання щодо маточника упустили, на якій висоті має бути отвір в маточник від основної підлоги і де його краще робити по середині чи збоку?
і в маточне відділення напевно потрібно робити глухі деревяні дверцята.

А новонароджених кроленят можна чіпати (брати в руки), чи поки вони не почнуть ходити краще не чіпати?
 
AlexДата: Неділя, 18.12.2011, 23:04 | Повідомлення # 30
Полковник
Група: Адміністратори
Повідомлень: 21
Репутація: 10
Статус: Offline
Висота отвору від підлоги приблизно 17-20 см. Отвір розміщується збоку, а не по середині. Найкраще ближче до передньої стінки. Дверцята в маточне відділення дійсно повинні бути глухими.
Кроленят можна і треба передивлятись після родів. Для того, щоб знати їх кількість в гнізді, відинути мертвих (якщо такі є).
 
НаташаДата: Вівторок, 06.11.2012, 14:38 | Повідомлення # 31
Рядовой
Група: Користувачі
Повідомлень: 3
Репутація: 0
Статус: Offline
Я проживаю у Дніпропетровську, яким способом можна придбати у вас кроля
 
AlexДата: Вівторок, 06.11.2012, 21:05 | Повідомлення # 32
Полковник
Група: Адміністратори
Повідомлень: 21
Репутація: 10
Статус: Offline
Quote (Наташа)
Я проживаю у Дніпропетровську, яким способом можна придбати у вас кроля

Вітаю Вас, Наташа. На Дніпропетровськ передавав без проблем. Є знайомі провідники на потязі Ковель - Сімферополь , або Львів сімферополь. Повідомте мене якого саме кроля Ви хочете придбати - зателефонуйте мені 067 646 93 87 або напишіть на ел.почту Al.Zelensky@yandex.ua
 
НаташаДата: П`ятниця, 16.11.2012, 11:39 | Повідомлення # 33
Рядовой
Група: Користувачі
Повідомлень: 3
Репутація: 0
Статус: Offline
Кролик просто чудо, назвали його Хрумтиком. Спить з чоловіком на ліжку. Розумний, якщо хоче, щоб його погладити лізе під руку. Сьогодні повеземо в село, як розлучити їх тепер проблема!
 
ШурікДата: Неділя, 25.11.2012, 14:34 | Повідомлення # 34
Рядовой
Група: Користувачі
Повідомлень: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
Я проживаю у Вінницькій області Піщанському районі,яким способом можна придбати у Вас кролика?
 
НаташаДата: Четвер, 31.01.2013, 18:20 | Повідомлення # 35
Рядовой
Група: Користувачі
Повідомлень: 3
Репутація: 0
Статус: Offline
Олександр, скажіть будь-ласка чи можна колоти вакцину від ГБК поросній кролиці, якщо вже підійшов термін, чи краще зачекати коли родить кроленят. І після окролу через скільки днів можна вакцинувати кролицю?
 
ТАРИКДата: Неділя, 10.03.2013, 23:50 | Повідомлення # 36
Рядовой
Група: Користувачі
Повідомлень: 2
Репутація: 0
Статус: Offline
вакцину можна колоти в першій половині вагітності.в вашому випадку звичайно після окролу.через скільки днів значення не має!!!!
 
Sevka3212Дата: Середа, 26.06.2013, 17:44 | Повідомлення # 37
Рядовой
Група: Користувачі
Повідомлень: 2
Репутація: 0
Статус: Offline
А в Тернопіль можлива якимось способом доставка кроликів, розходи на доставку ви берете на себе, чи наприклад в даній ситуації я би мав платити, якщо я то скільки орієнтовано це може коштувати???
 
AlexДата: Середа, 26.06.2013, 20:21 | Повідомлення # 38
Полковник
Група: Адміністратори
Повідомлень: 21
Репутація: 10
Статус: Offline
Можлива. Через Білу Церкву, наприклад, весь рік щоденно проходить потяг Сімферополь-Львів. Влітку з'явилося ще декілька потягів. Доставка за Ваш рахунок. Приблизно це коштує 50-70 грн за 1 коробку. Усе залежить від провідника і від розміру коробки з кроликом.
 
Sevka3212Дата: Середа, 26.06.2013, 20:46 | Повідомлення # 39
Рядовой
Група: Користувачі
Повідомлень: 2
Репутація: 0
Статус: Offline
Я би хотів у вас придбати 3 кроленят віденських блакитних, ближче осені 2 кролички і кролика, але щоб кролик був нерідний, щоб можна було їх розмножувати (якщо я не помиляюся то неможна від рідних виводити потомство, бо можуть бути проблеми). У вас така буде можливість? Ви колись мені писали що кролята цієї породи по 200 грн. яка на сьогоднішній день ціна і чи можлива якась знижка якщо трьох брати?
 
Форум » Test category » Test forum » Поради початківцям (Обговорення будь-яких питань)
  • Сторінка 2 з 2
  • «
  • 1
  • 2
Пошук: