М'ясо кролика вважається одним з кращих дієтичних продуктів. Воно не містить холестерину, пестицидів, гербіцидів, слідів лікарських та інших хімічних препаратів, важких металів. При мінімумі жирів воно неймовірно багате білком - протеїну, що є будівельним матеріалом для наших м'язів, його в кролятині більше, ніж в яловичині, баранині або свинині. Крім того, м'ясо кролика містить вітаміни PP, C, B6 і B12, залізо, фосфор, кобальт, калій, марганець, фтор. Виключні поживні властивості, висока біологічна цінність і майже стовідсоткова засвоюваність роблять його незамінним у дитячому і дієтичному харчуванні. Це найкращий вибір при схильності до харчових алергій, захворюваннях шлунково-кишкового тракту, жовчних шляхів, гіпертонії, порушенні жирового обміну, діабеті та атеросклерозі. Крім того, м'ясо кролика рекомендують включати в раціон жителів територій з підвищеним рівнем радіації, оскільки воно здатне виводити з організму людини радіонукліди.
|